Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Dračí výprava

Dračí výprava se odehrála během slunečného chladného dne. Vyrazili jsme z konečné trolejbusu na Božkově a brzy jsme minuli poslední domy na okraji města. Užívali jsme si slunečních paprsků a po rozřazení do skupinek následovala hra "Torpéda", kdy se každá skupina snaží rotrhnout ostatní a sama se nerozpojit.

V blízkém lesíku jsme pak oslavili výročí zprovoznění trolejbusových linek v některém z československých měst - myslím, že to byla Žilina - pomocí neotřelé hry, kdy se každý z nás stal elektronem putujícím od transformátoru do trolejí.

Pokračovali jsme podél kanálu božkovského potoka, přičemž jsme dumali, jestli náhodou neteče do kopce - fyzika je ovšem neúprosná a nejspíš se místní voda chová jako kdekoli jinde na světě.

V Letkově jsme přešli přes dálnici, obešli kamenolom a v lesích nad Starým Plzencem jsme si dopřáli oběd - někteří měli z domova připraveny pravé hody a jiní se odbyli tím, co zrovna nabízela sámoška po cestě na sraz. Po obědě nás čekalo připomenutí dalších, neméně důležitých listopadových událostí - demonstrace proti totalitám.. Pořadatelé výpravy - Pája a Inspektor - pojali téma svérázně a my jsme se tak ocitli v roli pokojných demonstrantů, které se snažilo nejdříve Gestapo a následně složky SNB vyhnat z náměstí, reprezentovaného čtvercem z provázku. I bez obušků to byl lítý, i když krajně nevyrovnaný boj  "náměstí" vždy po chvíli zelo prázdnotou - kupodivu ale byla hra velice úspěšná a téměř všichni žadonili po jejím opakování.

Začal nás ovšem tlačit čas a tak jsme se přesunuli poměrně svižným pochodem k rotundě, kde došlo i na výrobu draků. Každá skupinka se k úkolu postavila trochu jinak a některé výtvory vypadaly relativně použitelně, jeden z draků dokonce skutečně létal, čímž pádem byla Dračí výprava vyhlášena jako úspěšná.

Krátká cesta vlakem uběhla jako voda a v Plzni na nás již čekali rodiče, zajisté nadšení z dračích polotovarů, které si někteří hrdě vybojovali.

Kryštof

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.