Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Roverská víkendovka Expedice Simargl

O víkendu 8.-10.11.2013 proběhla po delší době víkendová akce pro rovery a vedoucí. Tématem byla vesmírná expedice na Mars, která měla za cíl zde provést rozsáhlý průzkum a přípravy pro budoucí expanzi lidstva na tuto planetu. Průběh expedice nejlépe vykreslí zprávy publikované ve významných zpravodajských médiích.

Úspěšnou kolonizaci Marsu provází komplikace

8.11.2013

V odpoledních hodinách zemského času transportní modul vybraných odborníků úspěšně přistál na planetě Mars. Cesta na základnu Nová Naděje proběhla bez větších problémů, prostředí na základně předpřipravil dvoučlenný tým průzkumníků. Byl stanoven organizační plán pro průběh akce a do druhé hodiny ranní se účastníci expedice psychicky připravovali na náročný následující den.

9.11.2013

Začátek akce byl ve znamení podrobného průzkumu okolí. Tým navštívil Ďábelskou pustinu, na které se podařilo zdokumentovat tři místní formy života. Poté byla na Holém vrchu vytvořena propagační fotografie pro misi CESA, na které se podíleli všichni členové posádky.

Nakonec se tým vypravil na Horské oko, aby vyzvedl data naměřené pozemní stanicí z dřívějších výprav. Kvůli nedostatku času se poté musil vrátit nejkratší cestou zpět na základnu. Během výpravy byly dvě ze členek týmu přistiženy při pokusu o odcizení marťanského modulu, který se nacházel přímo na cestě

Na základně se mezitím vyskytly různé drobné závady, se kterými si členové museli poradit sami. Ve všech případech opravy proběhly úspěšně. Odpoledne se nejodvážnější experti vypravili na další průzkum, tentokrát na východ od základny. Jeden z týmů byl schopen nalézt starý vysílač, nicméně zašifrovaná data nebyla prolomena.

Z Marsu Vás zdraví redaktoři Penny Cooper a Kurt Bröhanzel

Skandál: CESA zavraždila své vědce!

Poté, co se naši informátoři vrátili z vesmírné mise na Marsu, jsme učinili fantastický objev. Operace Simargl nebyla první kolionizační misí na Mars. Předcházela ji operace PERUN, která však dopadla naprostým fiaskem. Pronikly na ni kriminální živly, které se snažily zákony džungle zavést i na Marsu. Vědecká práce šla úplně bokem a spojení se Zemí také nebylo na prvním místě. A přece to není zas tak černé, jak to vypadá.

Naši informátoři získali tajný deník Louise Legweaka, který v něm popisuje fašistické praktiky kriminálních živlů. Za ně by se nestyděl ani Goebles. Vědci však přišli i na zajímavé objevy jako vodu, primitivní bakterie a nové minerály, které mají jisté budoucí užití. Z tajného deníku zjistili i místo skonání Legweaka.

Dále byl nalezen supertajný dokument, ve kterém byla popsána současná situace v CESA. Organizace se bojí infiltrace seriozními medii (což už je trochu pozdě) a lobistickými skupinami. Našim informátorům z důvodu možného prozrazení se však tyto informace nepodařilo potvrdit ani vyvrátit. Čtěte dále BLESK, rozhodně Vám přineseme další porci pravdivých a opravdových informací!

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.