Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Filmový večer aneb 1. Ginkgofest

Dalo by se říct, že v noci z pátku na sobotu (14. 9. - 15. 9.) proběhl první filmový festival zasvěcený tvorbě skautské společnosti Ginkgofilm.
 
ginkgofilm_logo
 
Ačkoliv to v jednu chvíli vypadalo dost beznadějně, a to sice, když jsme se hodinu před začátkem akce dozvěděli, že nemáme kde být, protože domeček u sv. Jiří byl obsazený,museli jsme narychlo vše přeorganizovat. Ale kde najít během hodiny velkou místnost, kde by se daly promítat filmy a mohlo tam přespat dvanáct lidí? Zatím co Pája jel k domečku u sv. Jiří, aby o změně informoval ty, kteří se už nestihli podívat na internet, Majce se podařilo domluvit nocleh v domečku u Františkánů. Za tuto úspěšnou a rychlou reorganizaci patří dík všem, kteří se na ni podíleli a především Plzeňským Františkánům, kteří nám tak ochotně vyšli vstříc. Vše bylo tedy připravené a festival mohl začít.

K vidění byla kompletní filmografie Ginkgofilmu nevyjímaje legendární Herákleum, dokument o likvidaci bolševníku velkolepého, které vyšlo na CD ve velmi omezeném nákladu a dokonce i Přízeň Bohů, která byla k vidění poprvé od premiéry, v roce 2007. Program festivalu byl tedy velmi bohatý a téměř všichni zůstali bdělí až do úplného konce.
Snad zbývá jen doufat, že do příštího festivalu ještě nějaký ten film přibude.

Pro ty, co neznají společnost Ginkgofilm a chtěli byste o ní dozvědět něco víc. Jedná se o sérii filmů, které jsme natočili od roku 2003 ve spolupráci s ostatními oddíly z našeho střediska. Více na adrese: ginkgofilm.skauting.cz

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.