Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Rekonstrukce hřiště u klubovny - Část 1. Oprava TÝ Tyče!

Během zářijové náborové akce s názvem Indiánské odpoledne se podařilo poněkud drasticky znehodnotit pískové hřiště u naší klubovny. Jedna z indiánských aktivit, která spočívala v tom, že děti měly přelézat přes „propast“ na lanové lávce neustála zátěžovou zkoušku jednoho chlapce, který se přes zákaz rozhoupal na lávce a ohnul jednu volejbalovou tyč, ke které bylo lano přivázáno. Nakonec se ukázalo, že tyč byla u země zrezivělá a nemohla tedy vydržet stejnou zátěž jako její dvojče na druhé straně hřiště, které jsem později důkladně prohlídli a shledali za naprosto bezvadné. Bylo tedy dobře, že se na závadu první tyče přišlo a nikomu se při tom nic nestalo.

rekonstrukce tyče


Deset dní po akci 17. září se rozjela rekonstrukce s názvem: Oprava TÝ Tyče. Opravu si vzali na starost bratři Doleželovi (Puťule a Sova) a na pomoc jim přišli Marek, Píďa a Houbař.

Nejdříve jsme odkryli zdravou zabetonovanou část trubky v zemi, potom se na obou ulomených koncích trubky odřízla zrezivělá část a pak se za pomocí několika výztuh tyč opět k sobě svařila. Na konec se vše zalilo opět do betonu. Tyč je tedy zpět na svém místě a pevnější než tomu bylo předtím.

 

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.