Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Středisková výprava 2012

Spolu s ostatními oddíly ze střediska Ichthys jsme se 12. 10. 2012 vydali na střediskovou výpravu za zlatokopeckým pokladem do Kovčína. Akce trvala tři dny a děti si mohly užívat rozmanitého programu pod taktovkou Marušky Bočkové (Poutníci), Marka Lišky (Pardi) (bohužel onemocněl, takže ho zastupovala Terka Lišková (Fénix)) a Kateřiny Fárkové (Fénix).

skupinová fotka


Vzhledem k tomu, že jde o celostřediskovou výpravu, je zde několik věcí jinak než obvykle. Tradičně se konají tyto akce jednou do roka, a to na začátku školního roku. Cílem těchto výprav je udržování a rozvíjení mezioddílových vztahů a připomenutí existence střediska Ichthys (zvláště pro ty mladší), díky kterému můžeme jako oddíly fungovat (více se o středisku dozvíte na: ichthys-plzen.skauting.cz).

truhla s pokladem


Z tohoto důvodu byly děti na program rozděleny tak, aby se co nejvíce navzájem poznaly. To znamená, že každou skupinu tvořily děti ze všech oddílů. Ty se pak plněním jednotlivých úkolů dostaly až k zlatokopeckému pokladu v podobě truhly plné sladkostí. Na závěr byla dobrovolná mše, kterou sloužil františkánský kněz Didak, a po výborném obědě jsme vyrazili domů.

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.