Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Výprava Evoluce 20.-22.2.2015

Výprava se konala 20. -22. 2. 2015. V pátek jsme se sešli na hlavním nádraží ČD v celkovém počtu sedmi lidí. Po příjezdu na faru v Těnovicích jsme začali štípat dříví a zatápět v kamnech, což byla velice zajímavá činnost pro některé kluky, kteří ještě nikdy v krbových kamnech nezatápěli. Když jsme dojedli večeři, začali jsme hrát stolní hry a ping pong do pozdních večerních hodin.

Dopoledne jsme si na chvilku zahráli fotbal na místním hřišti a navštívili stúpu u Těnovické skály, kde je buddhistické centrum pro meditaci. Stúpa je speciální stavba, která podle budhistů bytostem připomíná dokonalou podstatu mysli, která je všem vlastní. Symbolizuje tělo meditujícího Buddhy a tomu  odpovídá její vnější i vnitřní struktura. Odpoledne jsme si vyráběli ozvučná dřívka z bezu a po obědě jsme si udělali výlet do Brd. Hledali jsme tam ruiny kláštera, který byl kdysi vypleněn husitskými vojsky a taky jsme otestovali pevnost ledu na celkem velkém rybníku (Padrďském), přes který jsme si zkrátili cestu. Vyrazili jsme totiž po západu slunce z Teslín, tudíž jsme se zpátky k autu vrátili za tmy. Měli jsme naplánu večerní buřťák, který se nám však už nechtěl po tomto nočním a studeném pochodu realizovat a tak jsme si opekly buřty v krbových kamnech.

V neděli ráno jsme byli na mši ve Spáleném Poříčí. Po obědě jsme si zahráli společně deskovou hru Osadníky a připravili se na odjezd. To zahrnovalo uklidit faru tak, aby byla v lepším stavu, než když jsme přijeli. Honza Votava, který nám po celou dobu pobytu vařil, odvezl mě a Benna domů autem, zatímco ostatní 4 kluky pouze do Spáleného Pořičí na autobus. Během víkendu jsme zažili krásné počasí a odpočinkovou pohodu.

 

Jan Holý a Jan Rajtmajer

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.