Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Výprava s Tokaheyou

V poněkud komornější sestavě jsme se v sobotu 16. 3. sešli před klubovnou u Seneckého rybníka, kde kromě nás bylo ještě spoustu jiných dětí a vedoucích z oddílů z Plzně a okolí. Tato výprava byla totiž připravena Liškou a Míšou, dvěma skautkami, které se účastnily čekatelského kurzu Tokaheya, a stejně jako ostatní členi tohoto kurzu si i ony měly vyzkoušet vést výpravu, jejíž program si předtím samy vymyslely. Byli jsme tam tedy jako „pokusní králíci“, kteří se dobrovolně vystavili experimentu.

 

 

Výprava byla zaměřena na rostliny a jejich poznávání a musím říct, že se to holkám moc povedlo, na čemž jsme se shodli i s oddílem Střelka, který také dorazil v menším počtu, a proto se s námi na sobotní odpoledne spojil. Krátká trasa byla nabita mnoha hrami, které byly vědomostní i sportovní. Okolo poledne jsme dostali také moc dobrý oběd a na závěr (nebo spíš už v průběhu celé výpravy) jsme se pustili do pořádné koulovačky.

 

 

Myslím, že jsme si sobotu všichni moc užili a snad se i něco naučili. Experiment se tedy podařil, takže nezbývá než holkám poděkovat za hezké zážitky.

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.