Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Výprava za tajemným pokladem

Dne 22.3. (sobota) se skupina vlčat, světlušek a vedoucích sešla na hlavním vlakovém nádraží v Plzni. Účastníci se sešli se společným zájmem probádat tajemná zákoutí Země Nezemě a možná i získat nějakou tu odměnu nakonec. Společně se tedy vydali s kusem mapy a dobrou náladou na dlouhou cestu za dobrodružstvím.

                Po příjezdu do Berouna na členy družiny čekalo nemilé překvapení. Mapu, kterou dostali jako jedinou nápovědu k pokladu na začátku výpravy, nemohli vůbec rozluštit. Jak se snažili sebevíc, mapa a poznámky připsané k ní se zdály zcela nečitelné. Byly totiž napsané ve velmi starém jazyce, kterému porozumíte pouze tehdy, pokud sníte vzácný plod rostliny rostoucí pouze a jedině v Zemi Nezemi. Tato rostlina je ale velmi vzácná a unikátní a mnoho kusů se jí už nevyskytuje. Dobrodruzi ale byli připravení, takže hledání po rostlině mělo rychlého konce. Jen co plody našli a okusili je, mapa jim odhalila své tajemství. Po zorientování se na mapě se malá skupinka vydala konečně na cestu.

                Než skupinka vyšla z města, stačila ještě trochu zabloudit. To ale vůbec nezhoršilo jejich náladu a odhodlání. Na druhý pokus se nám společně podařilo vyjít z města a opět navázat na ztracenou cestu. Po pár krocích ale jednoho z dobrodruhů skolila ukrutná nákaza. Nejspíše si nedokázal zvyknout na místní klima a začal blouznit. Jako kdyby nepoznával své druhy, obrátil se proti nim. Ti když viděli, že nemocný jde po nějakém členu výpravy, museli zakřičet jméno oběti, kterou se nemocný vybral. Jinak se vybraný stal taky nemocným. Nakonec ale vše dopadlo dobře a nemocného se podařilo bezpečně odchytit a vyléčit. Jakmile se situace uklidnila, mohlo se vyrazit dál.

                Naše výprava se tak pomalu prodírala neprobádaným a malebným okolím při řece Berounce dál a dál. Na dobrodruhy ještě čekalo mnoho jiných překážek, které jim bránili v cestě dál. Například zlá čarodějnice, temní medvědi či prastaří strážci pokladu. Všechny překážky byly ale překonány a skupina dosáhla svého zaslouženého cíle. Cíle dosáhla dokonce v rekordním čase a tudíž nám zbylo ještě mnoho času na cestu na nástupiště, zpětnou vazbu dětí a celkové hodnocení výpravy. Výpravu tak všichni přežili živí a zdraví a domů se vrátili s úsměvem na tváři.

 

Vodník

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.