Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Změna vedení oddílu

Za 3 roky, během kterých jsem vedl oddíl, se stalo spoustu věcí. Na začátku této doby byl oddíl ve stadiu rozpadu, kdy družinky a její členové začínaly býti neaktivní. Na táboře před třemi lety se rozhodlo, že mám nejméně opodstatnělý důvod, proč nemůžu vést oddíl. Neměl jsem žádnou výmluvu. Byl jsem aktivní, studoval v Plzni, neměl zaměstnání, bylo mi 17. Tak to na padlo na mě (odílová krize o vedoucího). Byl jsem plný energie a odhodlaný udělat plno práce - hlavně té organizační. Mohu říci, že se za tu dobu plno věcí povedlo - stabilizovat oddíl, nabrat nové členy, dokonce i lehce zrekonstruovat klubovnu (to byla velká improvizace). Teď mě ale během tří let má unavenost z této činnosti přesvědčila, že bude lepší, když oddíl předám. Bude dobré, když se nový vedoucí oddílu pustí do své činnosti s novými nápady a kreativitou.
Chci tedy poděkovat všem členům našeho oddílu, hlavně vedoucím za jejich podporu a to, že jsme společně udělali kus práce. Připravili plno programu a postarali se o velké množství dětí, u kterých věřím, že z nás nejsou zklamány. Díky Houbařovi za cenné zkušenosti a rady. Díky Kryštofovi za to, že oddíl převzal a  je ochoten a připraven do něj investovat svůj čas a dovést ho zase o kus dál. A díky rodičům za to, že nám svoje děti svěřili a že nám věřili.

Díky,

 

Honza Rajtmajer

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.