Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Cesta za záchranou krále Dobroslava III

Daleko předaleko za sedmero horami, řekami loukami a lesy, leželo jedno malé království. V tom království kraloval dobrý král Dobroslav III., který dobře věděl, co je spravedlnost a čest. Za to ho také všichni poddaní uznávali a milovali. Jednoho dne ale Dobroslav zmizel. Nikdo nevěděl kam, proč a s kým...prostě byl pryč. Brzy se ukázalo, že za únosem nejspíš stojí zlý čaroděj Heroldon a vězní jej ve své pevnosti v horách. i našli se dobří poddaní, kteří svého krále milovali, a vydali se na nebezpečnou cestu, zachránit svého vladaře.

 
Ano, toto bylo téma letošního náboru, ale vše to začalo ve středu 2. září, kdy jsem s Píďou navštívil asi 4 základní školy na Slovanech a ve druhých a třetích třídách jsme zvali děti právě na tuto akci. Ukázalo se, že to nebylo zas tak marné, poněvadž na nábor, který se konal v sobotu 5. září, přišlo ke třiceti dětem. Od druhé hodiny odpolední chodily k naší klubovně děti v doprovodu rodičů a vydávaly se na odvážnou cestu. Nejprve si vyzkoušely, jak jim zrak slouží při stopovačce přes Jiráskovo náměstí. Dále je čekala například lukostřelba, přendavání lístečků brčkem, navlékání náramku, rozdělávání ohně, boj se strážcem pevnosti a přechod přes propast po laně. Po celou cestu se dovídaly klíčová písmena, ze kterých nakonec sestavily zaříkadlo, kterým probudily krále Dobroslava, který je za to královsky odměnil. Během toho, co děti soutěžily, si rodiče mohli prohlédnout naši klubovnu, nahlédnout do kronik a dozvědět se o nás něco víc. Byly tu i zástupkyně 42. oddílu, kterým jsme umožnili zvát holčičky do jejich oddílu, který již druhým rokem nesídlí u nás na Slovanech, ale na Doubravce. Akce to byla vcelku povedená a našly se i děti, které projevily o účast v oddílu zájem a pár jich posléze i začlo chodit. Nakonec bych podotknul, že ač si to možná někdo neuvědomuje, je nábor klíčovou akcí celého roku.

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.