Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Podzimní prázdniny 2013

Na výpravu o prázdninách byli pozváni skauti, vlčata, světlušky i nováčci, aby pomohli se zapeklitou záhadou. Místem případu byla obec Volyně, kde v Aukčním domě se měl vydražit vzácný klenot. Tento klenot byl veliký diamant pojmenován Safírova Slza. Byl objeven kdesi v Grónsku, ale byl ukraden. Tak se všichni vydali s pomocí detektiva vystopovat zloděje.

Druhý den se vydali zjistit nějaké informace o Volyni a vyslýchat svědky. Další den obdrželi tajemný telefonát, který jim dával úkoly. Po splnění všech úkolů dostali nápovědu, kdo by mohl být zloděj. K večeru dopadli "zloděje", ale byl to jen pomocník. Protože se zjistilo, že zloděj diamant prodal, hledali pomocníkův podíl, ale nebyli jediní, kdo ho hledali.Večer se snažili dostat podíl, ale branili jim v tom Mafiani. Museli tedy se jim vyhnout, aby získali to, pro co tam šli. Nakonec ho získali a místo peněz tam byla mapa.

Přiští den usoudili, že je to mapa schůzky se zlodějem. Když tam došli, museli se schovat, aby je zloděj neodhalil. Podařilo se jim spoutat zloděje a vynutit z něj, kde jsou peníze. Nakonec získali ze těžkých pastí všechny podíly. Poslední den byla reportáž o celé výpravě a zbytek dne trávili úklidem.

Celá výprava trvala od pátku 25.10. do pondělí 28.10.


 

Autor článku:

Fanda V.


 

 

 

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.