Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Tábor 2014 - Hobit

Ani mnoho let po zničení královského města Ereboru velkým drakem neuhasla v srdcích trpaslíků a trpaslic touha vrátit se domů a získat svoje království zpět. Ti nejstatečnější a nejodvážnější z nich se sešli na začátku července na táboře u Mileva, aby se společně o tento náročný úkol pokusili.

Tři družiny, Jestřábi, Rysové a Kamzíci, se vydaly pod vedením zkušených rádců - Admirála, Růži a Víti - na cestu plnou nástrah a nebezpečí. A jak už to tak bývá, jejich prvními úkoly bylo vybavit se informacemi, které jim pomohou uspět v boji proti drakovi, nashromáždit zásoby jídla na dlouhou cestu a získat do své družiny šikovného Hobitího lupiče, který by je na cestě provázel.

Na cestě pak musely družiny překonat mnoho nesnází a překážek, vypořádat se Zlobry, kteří v nich viděli chutnou večeři, Glumem a jeho hádankami, se skřety, jejich odvěkými nepřáteli, nebo pavouky a jejich spletitými pavučinami. Naštěstí se ale na cestě objevili i přátelé, kteří jim v nejtěžších chvílích pomohli; elfové z Roklinky, orli, kteří je na svých křídlech vynesli ze spárů skřetů, nebo obyvatelé Jezerního města.

Pak se již před nimi tyčila Osamělá hora a v ní hrozivý drak Šmak. Ten svou kůži rozhodně nemínil prodat lacino, ale pevná vůle a odhodlání trpaslíků a trpaslic přineslo své výsledky. Když se poslední z černých šípů zabodl do drakova jediného slabého místa,  ukázalo se, že rozdělit velký dračí poklad mezi tři družiny nebude tak snadný úkol a situaci ještě ztížily dvě další armády a skřetů a vrků, které také přilákala vidina dračího pokladu. Ve velké bitvě pěti armád nakonec - z části společnými silami– byli skřeti a vrci poraženi a trpaslíci a trpaslice se tak mohli po velké oslavě opět usadit ve svých ztracených domovech a ujmout se vlády na svým  městem.

Zdolávat nástrahy celotáborové hry se nejlépe dařilo družině Rysů a druhé a třetí místo patřilo s velmi těsným rozdílem Jestřábům a Kamzíkům. Kromě pravidelných etap  a běžného táborového programu měli účastníci tábora také možnost plnit dobrovolné úkoly a získat tak drahokamy, využitelné k nákupu předmětů, které družině na její cestě pomáhaly, třeba jako kouzelný prsten, válečná sekera nebo cestovní chléb lembas.

Tábor probíhal od 6. do 20. července 2014 na břehu říčky Úhlavky nedaleko Mileva u Kladrub. Celkem se tábora účastnilo 50 skautů a skautek z oddílů Pardi a Fénix a velkou radost máme i toho, že jsme mohli mezi sebe přivítat i dvacet nových členů, kteří splnili podmínky nováčkovské zkoušky a rozhodli se složit svoje vlčácké, světluškovské a skautské sliby.

Houbař

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.