Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Tábor v Bradavicích 2012

Letos jsme se poprvé rozhodli udělat tábor ve filmovém stylu a jako předlohu jsme si zvolili čarodějnickou sérii Harryho Pottera. Nekopírovali jsme přitom ale žádný z knižních ani filmových dílů. Tábor se totiž odehrával „jeden rok předtím, než Harry do Bradavic nastoupil.“ Není to totiž mezi Harryho fanoušky moc známá věc, ale Smrtijedi se pokusili o návrat Vy-víte-koho, právě už o rok dříve, než k tomu měl být využit kámen mudrců a studenti Bradavic jim v tom zabránili i bez Potterovo pomoci.


Celotáborová hra probíhala ve dvou úrovních. První bylo klasické bradavické vyučování, kdy děti navštěvovaly hodiny jako např.: přeměňování, bylinkářství, létání na koštěti, nitrobrana, nebo dějiny čar a kouzel (rukodělky, různé sportovní aktivity, plnění bodů ze skautských stezek a podobně.) V druhé úrovni se odehrával příběh studentů Bradavic, kteří se s pomocí učitelů snažili ubránit školu před nájezdy vychytralých přisluhovačů Vy-víte-koho a následně se snažili zabránit jeho návratu.


Další novinkou bylo, že letošní tábor proběhl ve spolupráci s 42. oddílem Fénix, který je také z našeho střediska a myslím, že se tato spolupráce povedla a na táboře panovala přátelská atmosféra. Můžeme se tedy do budoucna těšit na další společné akce a skvělé zážitky.


Po úspěšném zapálení a uhlídání slibového ohně letos z obou oddílů slibovali celkem dvě vlčata a šest skautů. Z toho obě vlčata a čtyři skauti byli od nás.


Dokonce i počasí nám letos přálo, a tak, až na jeden deštivý den a pár chladných nocí, nám svítilo sluníčko a bylo krásné léto. Takže se vše podařilo a můžeme se těšit na další rok. :-)

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.