Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Vánoční pouť 2019

Na konci roku 2019 nás kromě tradičního rozdávání Betlémského světla čekala vánoční schůzka. Ta je posledním společným setkáním před Štědrým dnem. Rozhodli jsme se zkusit tyto Vánoce nějakou změnu, a místo schůzky s připraveným programem jsme uspořádali pouť.

Naše putování začalo na Košutce vedle Globusu. Počkali jsme na několik dalších autobusů a vyrazili jsme na cestu. Když jsme odsud vyráželi na výpravu posledně, o necelý rok dříve, bylo celé okolí zapadané sněhem. Nyní jsme ale první část spíše proklouzali po bahnité cestě k rozhledně na Sylvánu. Tam jsme se pokochali výhledem na Plzeň, vyslechli si příběh a již po lepší cestě jsme pokračovali dál. Před klesáním do Radčic jsme si vyslechli další příběh a každý o něm mohl přemýšlet během pasáže, kdy putoval tmou každý sám.

Všichni v pořádku došli a po průchodem vesnicí a posledním příběhem jsme dorazili k cíli našeho putování, Kyjovské kapličce. Zde byl připraven teplý čaj a děti v blízkém lesíku připravili jídlo pro zvířata, které si přinesli. Následovalo také zpívání koled za doprovodu hudebních nástrojů, které si někteří statečně celou cestu nesli.

Dárky jsme na schůzce úplně vynechali a troufnu si trvdit, že to nikomu nevadilo. Myslím, že se podařilo naladit vánoční atmosféru a zase si třeba z trochu jiné strany uvědomit, proč Vánoce vlastně slavíme a jak je od jejich poselství dnešní konzum na míle vzdálený.

 

Kryštof

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.