Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Vánoční schůzka

Vánoční schůzka nás zastihla bloudící v judské krajině, kterou představoval Lobezský park. V něm kromě nás bloumali také pastýř, dva králové, Josef, ztracená hospodářská zvířata a další postavy z příběhu o Ježíšově narození. Bylo za pět minut dvanáct, jelikož se pokazilo snad všechno - králové poztráceli dary, zvířata z chléva se v nestřeženou chvíli rozprchla a krajinou obcházeli vyhládlí vlci.

Nakonec se ale podařilo všechny překážky odstranit a přispět tak k hladkému průběhu vánočních událostí. Seznámili jsme se s Vánocemi zase z jiné stránky a snad jsme poznali, že smysl těchto svátků netkví pouze v dostávání dárků.

Došlo však i na tento oblíbený zvyk, když jsme se přesunuli do Salesiánského střediska, kde již byl připravený teplý čaj a nenašlo se moc jedinců, kteří by pohrdli ochutnávkou cukroví od ostatních. Zazpívali jsme si několik vybraných koled, které jsme obohatili o lehce divadelní ztvárnění jejich textu. Následně jsme se podarovali, a nebyl nikdo, kdo by odešel s prázdnou - pro všechny byly připraveny praktické saky s lilií a názvy oddílů.

Setkání proběhlo v klidném duchu a přispělo k navození vánoční nálady - času vhodného k zamyšlení, trávení času s rodinou a přáteli a obdarování druhých.

Kryštof

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.