Oslava 33 let střediska Zveme všechny současné i bývalé členy na oslavu 33 let našeho skautského střediska ICHTHYS Plzeň. Je to jedinečná příležitost setkat se se svými kamarády a kamarádkami z oddílu, i... více

Nejbližší akce

Odpoledne pro ukrajinské děti


Velikonlinoce 2021

V pondělí 5.4.2021 od 16:00 proběhlo prostřednictvím google meet Velikonočního online setkání oddílů Fénix a Pardi. Setkání bylo rozděleno na dvě části. V první části se sešlo 5 menších skupin, které byly rozdělené podle věkových kategorií, druhá část byla pro všechny. 

První část měla tři stejné aktivity pro všechny skupiny. Děti předem dostaly odkaz, přes který se přihlásily na online schůzku, kde na ně čekali vedoucí a vysvětlili jim tři úkoly. Aktivita 1 byla nakreslit společný obrázek na téma Velikonoc. Aktivita 2 bylo seřazení obrázků z událostmi z pašijí. Aktivita 3 byla napsat společný příběh pomocí jedné věty z oblíbené knihy.

Druhá část, kterou vedl Kryštof, byla společná pro všechny. Na začátku schůzky každá skupina představila svůj velikonoční obrázek a příběh. Pak následoval kvíz. Každý mohl dát jakoukoliv otázku, na kterou je odpověď 0-10. Ostatní děti i vedoucí, na kameru pomocí prstů ukázali odpověď, která je podle nich správná. Hned poté ten, kdo pokládal otázku řekl správnou odpověď a děti si průběžně počítaly body. V rámci kvízu se sešly otázky z nejrůznějších oblastí, kromě zeměpisu, matematiky, skautingu, počítačové gramotnosti, dokonce jsme měli možnost slyšet i několik vtipů.

Online setkání se zúčastnilo 26 dětí (17 vlčat a světlušek, 9 skautů a skautek). Vedoucí bylo kolem desti. A i když jsme přetáhli původně plánovaný čas, který jsme si na schůzku určili, tak se nám setkání líbilo a odcházeli jsme s úsměvem na tváři. Na přípravě programu se podíleli: Fanda, Houbař, Kryštof, Naty a Monča. Za vedení skupinek děkujeme: Růže, Adamovi, Zuzce, Samovi, Viki a Jonatánovi.

Monča

Vedoucí oddílu

Pavel Balda
tel: 777 362 036
pardi@skaut.cz

Klubovna na Slovanech

Najdete nás v areálu zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni.

Tábor u Mileva

Každoročně pořádáme tábor na krásném břehu říčky Úhlavky, nedaleko obce Milevo u Kladrub.